Орешарски гласува за "единна и солидарна" Европа

Премиерът очаква евродепутатите ни да работят по-активно за националния интерес

Автор: Economic.bg

За разлика от други избори, тези са важни не само за нас, но и за цяла Европа. Това заяви пред журналисти министър-председателят Пламен Орешарски, след като упражни правото си на вот на евроизборите.

Според премиера в този аспект гласуването е „израз на отговорност пред всички европейски граждани“. „Много се надявам, нашите 17-те депутати да работят по единна и по-солидарна Европа, по един свят на много нови предизвикателства и рискове така, че в тези усилия да успеят намерят българския национален интерес", каза премиерът.

„След избора ще поканя всички евродепутати, за да обсъдим (без значение техните индивидуални политически нагласи) да обсъдим, как можем да работим по-ефективно за интереса на българските граждани”, допълни Орешарски.

По думите му, интересът на българите е по-бърз икономически растеж и по-добро благосъстояние на всички. „В този контекст е много важно да имаме единна опозиция, да позабравим стари практики, взаимно да се клеветим”, подчерта той.

По отношение на избирателната активност, Орешарски се надява тя „да е висока“. „Първите данни за тази сутрин като че ли показват висока избирателна активност“, допълни той. Пламен Орешарски заяви, че при гласуването си не се е възползвал от преференции.  

Коментари: 0