Орешарски обеща да назначи трети вицепремиер

Премиерът ще предложи промяна в структурата на кабинета

3626 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Министър-председателят Пламен Орешарски заяви, че ще си назначи трети вицепремиер, който да отговаря за икономиката и да следи за нейното развитие.

По-рано тази сутрин, когато предложи депутатът от ДПС Делян Пеевски за председател на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС), Орешарски коментира, че ще предложи и промени в структурата на Министерски съвет. Една от тях предвижда за втори вицепремиер да бъде назначен министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Новото обещание на премиера е до седмица-две да предложи трети вицепремиер, който да отговаря за икономиката. Именно това пое като ангажимент Пламен Орешарски при обявяване на имената на министрите си. В момента кабинетът "Орешарски" е с един вицепремиер - Зинаида Златанова, която е и министър на правосъдието.

На 27 май, когато беше обявен съставът на правителството Пламен Орешарски беше категоричен, че вторият му заместник ще е и министър по еврофондовете. Обещанието беше месец след 27 май да се знае името на втория вицепремиер.

Коментари: 0