Орешарски ще закрие, вместо да открие, 250 хил. работни места

Някой адекватен да каже какво става с проектите за VII блок в "Козлодуй" и с "Белене", пита Румен Петков

Мнение

Автор: Economic.bg

Кабинетът „Орешарски” скоро ще успее да закрие, вместо да открие, 250 000 работни места.Това констатира Румен Петков от АБВ, във въпросите си към министър-председателя, съобщиха от пресцентъра на политическата формация.

Той припомни, че в чест на празника на труда 1 май „медиите рапортуваха, че в десет област безработицата се е повишила“. „Аз мисля, че ако кабинетът „Орешарски” бъде малко по-целенасочен в усилието си, скоро ще успее да закрие, вместо да открие, 250 000 работни места“, иронизира бившият шеф на МВР в кабинета „Станишев“.

Политикът не пропусна и наследника си на поста вътрешен министър: „И както би казал вицепремиерът Йовчев – това не е въпрос на злонамереност, а просто толкова могат“.

Румен Петков намекна и за буксуващите енергийни проекти, които правителството все размразява. „В този ред на мисли, очаквам след празниците правителството да излъже, че започва реализацията на нов проект, примерно АЕЦ „Белене”. Там БСП лъга достатъчно, нищо не пречи на тази патерица да се качи и правителството“, каза Петков.

Той обвини кабинета на Пламен Орешарски, че е подписал с американската компания Westinghouse договора за VII блок в „АЕЦ Козлодуй“. „По-лошото би било ако другото ми очакване се сбъдне – че правителството е подписало цена за VII блок на „Козлодуй” зад гърба на парламента и обществото. Но кой да каже – ще лъжат ли за „Белене” и подписали ли са за „Козлодуй” и, по възможност, този някой да е адекватен“, обобщи Румен Петков за енергийната политика на кабинета.  

Коментари: 0