„Основният проблем е, че огромна част от англичаните не искат да работят“

Владимир Каролев, икономист

Цитат на деня:

Снимка: karolev.com

520 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

"Според мен основният проблем е, че огромна част от англичаните не искат да работят и са абсолютно готови, не само са готови, но и живеят на помощи".

Това коментира в "Здравей България" по Нова телевизия икономистът Владимир Каролев. Повод за изказването му са негативните коментари на британски политици срещу България във връзка с отварянето на трудовия пазар във Великобритания за българи от 1 януари 2014 г. Особено остър беше английският евродепутат Найджъл Фараж, скандализирал българите с видео, в което казва, че "ако той е българин, веднага би си опаковал багажа". По този повод, вчера в блога си Владимир Каролев публикува материал озаглавен "Г-н Фараж, FU*K OFF".

"Ако и сега някой иска да отиде и да живее във Великобритания - няма проблеми. Може сравнително лесно да се направи, че сам си намира хляба. Даже, докато си оправи документите има право на жилище", поясни тази сутрин Владимир Каролев.

Той даде пример с публикация в английската преса, която представя младо английско семейство, в което партньорите са 21-годишни. Те живеят в апартамент с две спални, твърдят че са екстра, не работят и не искат да работя... казват, че могат да си намерят работа, но ще получават по-малко пари, защото нямат квалификация. Въпросното семейство получавало по 1473 паунда на месец. "Основният проблем на Англия, е че създадоха професията "безработен", убеден е Владимир Каролев.

"На англичаните, особено в провинцията не им се работи. Те са свикнали ягодите, малините и доматите да им ги бере друг", защити българите Соня Колтуклиева, журналист

"Ако искат да направят нещата по-добри хората трябва да бъдат стимулирани да работя", добави Владимир Каролев.

Подкрепи Economic.bg