Още 120 000 трябва да получат ваучери за декодери

Крайният срок за районите, в които започна раздаването на първия транш е в края на този месец

96 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Още 120 000 социално слаби трябва да получат ваучери, с които да вземат полагащите им се декодери за цифровата телевизия. Пред БНР Румяна Георгиева, директор на Дирекция в агенцията за социално подпомагане каза, че крайният срок за районите, в които започна раздаването на първия транш е в края на този месец.

"42 хиляди души още не са потърсили талоните си. Агенцията за социално подпомагане настоятелно приканва тези граждани да отидат до пощенските станции по местоживеене, където те се раздават, обясни Георгиева. Тя обясни, че получаването на ваучера става само срещу попълнена декларация и документ за самоличност.

 Раздаването на първия етап започна от 1 август и ще продължи до края на месец септември. Първият етап е за Южен централен район, Северозападен район, Североизточен, София само за общините "Оборище", "Кремиковци" и "Подуяне". А ваучерите да могат да бъдат ползвани за получаване на декодиращото устройство до края на ноември.

Агенцията за социално подпомагане има готовност второто раздаване на талоните за декодерите да започне на 13-и септември.


Подкрепи Economic.bg