Още два дни можем да се отчитаме сами пред ЧЕЗ

Утре изтича и срокът за подаване на показанията на електромерите и към "Енерго-Про"

3578 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Още два дни имат на разположение клиентите на електроразпределителните предприятия (ЕРП) на чешките ЧЕЗ и "Енерго-Про", за да отчетат сами показанията на електромерите си, припомниха от ЧЕЗ, която доставя ток в Западна България. "Енерго-Про" е оператор на мрежата в Североизточна България.

След като от 5 март 2013 г. влязоха в сила новите, по-ниски цени на електроенергията за бита, ЕРП-тата започнаха извънреден отчет за изразходван ток. "В изпълнение на решението на ДКЕВР за въвеждане на нова цена на електроенергията за битови клиенти, считано от 5 март, "ЧЕЗ Разпределение България" АД започна извънредно отчитане на средствата за търговско измерване. За да гарантира на клиентите си максимална коректност при фактурирането на консумираната електроенергия, компанията им даде възможност да отчетат сами показанията", коментира Петър Баран, главен оперативен директор на "ЧЕЗ България".

Желаещите да се възползват от тази възможност, трябва да направят своя отчет по телефона или по интернет, както и в Центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ, поясняват от компанията. Клиентите трябва да посочат данните от електромера (по всички тарифи), клиентски или абонатен номер, датата на отчитане, трите имена на титуляр и адрес на обекта, за който се декларират показания.

Подкрепи Economic.bg