Отбелязваме международния ден на левичарите

Все още се търсят причините за левичарството

344 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Днес за 37-ма поредна година се отбелязва международния ден на левичарите. Статистиката сочи, че всеки 11-ти жител на земята е левичар. Инициативата за този ден е на Международната конфедерация на левичарите, чието седалище се намира в американския град Топика (щата Канзас).

На 13 август 1976 г. се създава документ, в който се апелира към борба за свобода и достойнство на всички по света и днешният ден се определя като ден на хората, работещи активно с лява ръка.

Любопитно е, че все още не са ясни причините за левичарството и продължават да се търсят. Съществуват множество различни хипотези и предположения. Сред тях са синият цвят на очите, високият тестостерон, нарушения на главния мозък още от утробата на майката и много други.

Известни левичари са американският президент Барак Обама, създателят на Microsoft Бил Гейтс , редица политици като Бил Клинтън, Джон Кенеди, Томас Джеферсън, актисата Анджелина Джоли, Аристотел и много други.

Известен факт обаче е, че в днешния динамично развиващ се свят, преобладават удобствата за хората, използващи дясната си ръка.

Подкрепи Economic.bg