Отлагат закупуването на новите изтребители

40% от бюджета на министерството трябва се отделя за осигуряването на личния състав, коментира министър Тагарев

200 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Големите проекти се решават в Народното събрание. В момента такова няма, така че сделката за изтребителите няма да бъде финализирана. Това коментира пред БНТ министърът на отбраната в служебното правителство Тодор Тагарев.

Министър Тагарев постави акцента върху три неща, на които министерството ще наблегне по време на управлението си - стабилност, завършване на консултациите в НАТО и провеждане на изборите.

Тодор Тагарев отбеляза, че за да може една армия да е на ниво, 40% от бюджета ѝ трябва се отделя за осигуряването на личния състав, а останалите 60% - по равно между инвестициите и осигуряването на бойно снаряжение. Според него българската армия е много далеч от тези проценти.

„Условията за пенсиониране се промениха внезапно. Те обаче са въведени с изменения в закона, а ние нямаме правомощия да променяме закони. Някакви промени в социалната политика не може да се очакват", подчерта Тагарев. Министърът добави, че има намерение да инициира дискусия по социалните въпроси във военното министерство, за да бъде намерен начин следващия кабинет да бъде подготвен за това, което го очаква.

„Това, което мога да свърша, е да изясним картината, да разберем какво е нужно да направим. Ако се появят въпроси, които са в моите правомощия, ще ги решаваме", допълни още Тагарев.

Подкрепи Economic.bg