Палестинец хакна Facebook стената на Зукербърг

След като цели 2 пъти от Фейсбук пренебрегвали сигналите му за съществуващия проблем, палестинецът решил да го демонстрира като написал съобщение на стената на Зукербърг

256 ~ 1 мин. четене
Автор: Десислава Младенова

Палестински ИТ специалист демонстрира уязвимост на най-голямата социална мрежа, като написа съобщение на стената на собственика й - Марк Зукербърг, предаде venturebeat.com.

Проблемът в сигурността на Facebook, който Калил Шреате открил, е свързан с писането на съобщения на стената на някой, с когото не си приятел. След като цели 2 пъти от Фейсбук пренебрегвали сигналите му за съществуващия проблем, палестинецът решил да го демонстрира като написал съобщение на стената на Зукербърг.

От Фейсбук моментално се свързали с ИТ специалиста, за да получат повече информация за открития от него проблем. Неговият Facebook акаунт бил временно спрян.

Фейсбук има практика да плаща на хора, които открият и докладват за проблеми свързани със сайта. Тъй като обаче Калил е нарушил условията за ползване на социалната мрежа, на него няма да му бъде платено. 

Подкрепи Economic.bg