Папазов: Всички търгове ще са прозрачни

Транспортният министър е категоричен, че досега търговете са били нагласяни

76 ~ 1 мин. четене

Ще бъдат провеждани само и единствено прозрачни търгове. Това заяви транспортният министър Данаил Папазов в отговор на въпрос в парламентарния контрол на депутати от ГЕРБ относно обявен търг за предоставяне под наем на тринадесет търговски обекта, намиращи се на територията на "Летище София" ЕАД, предаде "Фокус". "Условията са дискриминационни. Едно от условията е 9 млн. лв. приходи от дейността на фирмата за последните години. Това е класически пример за предварително уреден конкурс и невъзможност за участие на малкия и среден бизнес", коментира Иван Вълков.

Данаил Папазов уточни, че министърът само дава принципно разрешение за отдаване под наем. В разрешението се определят обектът и срокът. Тогава директорът на дружеството стартира процедура. Летище "София" счита, че условията на търга отговарят на препоръките на Международната асоциация за гражданска авиация. 11 фирми са се явили за различните заведения за търга на Летище "София".

Депутатът Емануела Спасова заяви, че асоциацията няма нищо общо с търга. "Обещахте конкурентност, борба с монополите, подкрепа за малкия и среден бизнес", коментира тя. Според нея търгът е нагласен.

"Зам.-изпълнителният директор и директорът си размениха местата. Не виждам какво е новото. Ще бъдат провеждани само и единствено прозрачни търгове", заяви министърът.

Подкрепи Economic.bg