Павлова: Нуждаем се от още пари за пътища

Министърът на регионалното развитие прогнозира, че ни чака горещо лято с много строене

"България ще продължава да има нужда от сериозен финансов ресурс за пътища и в следващия програмен период, тъй като базисната инфраструктура все още има сериозни нужди и това ще са част от разговорите, които ще проведем с еврокомисар Хан". Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството пред БНР.

Еврокомисар Йоханес Хан ще посети България следващата седмица, като визитата е част от обиколката му на крайдунавските държави. Целта на посещението е организирането на обществен дебат по проблемите на Дунавската стратегия и приоритетите на регионите. Срещата ще се проведе във Видин, като комисар Хан ще направи инспекция на строящия се мост „Видин-Калафат”.

Министърът на регионалното развитие прогнозира, че ни чака горещо лято с много строене. "Понякога не ни стига битумът, асфалтът и камъкът, който ползваме за асфалтирането. Толкова много асфалтираме, че не ни стигат материалите", сподели Павлова.

„Ще настояваме да имаме специално резервиран бюджет за този регион, за да може той да бъде такъв, какъвто го искаме, а не винаги да го наричаме най-бедният”, категорична бе министър Павлова.

Тя допълни, че на 1 юли в негово присъствие ще бъде официалното откриване на ЛОТ 2 от магистрала "Тракия" от Стара до Нова Загора.

Коментари: 0