Павлова: Падането на борда ще ни върне 15 години назад

Регионалният министър е убедена, че България трябва да остане финансово стабилна

152 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Падането на валутния борд в България е страшен сценарий за страната ни, убедена на Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка. По думите й другият страшен сценарий е България да тръгне по спиралата от избори. "Това ще ни върне минимум 15 години назад, хората ще обеднеят и ще се стигне до хиперинфлация", категорично заяви в ефира на bTV Лиляна Павлова.

Регионалният министър е убедена, че България трябва да остане финансово стабилна. "Петорно увеличение на заплатите е фантасмагория, няма откъде да дойде", коментира Лиляна Павлова. Според нея многото инвестиции във финансовата стабилност не трябва тя да превръщат термина в мръсна дума, защото това е правилното поведение. "Също толкова енергия трябваше да бъде инвестирана в икономиката", добави Павлова.

Тя не приема тезата, че "хладилникът е победил магистралата". "Строителството е единственият сектор в подем през последните години и той не трябва да се подценява. Но трябва да се инвестира и в производство", каза още Лиляна Павлова. По думите й страната ни може да си позволи заеми, това не е страшно, но е важно да се знае за какво ги взимаме тези пари и за какво ги харчим. "Ако са за пенсии, някой трябва да плати цената", поясни Лиляна Павлова.

Подкрепи Economic.bg