Плажът в Черноморец с нов наемател

Поставени са задължителните спасителни вишки, има и свободна зона

Новият наемател на плажа в Черноморец-фирма „Бургас бийч” влезе официално във владение. В понеделник бе подписан договорът с Областна управа за стопанисване на морската ивица с площ 15 000 кв.м . Компанията ще стопанисва морския плаж за срок от 5 години.

От фирмата тогава обещаха плажът да бъде приведен в образцов вид само за 48 часа. Вече са поставени задължителните спасителни вишки, на които са назначени и спасители. Ивицата е изцяло оборудвана с чадъри, шезлонги, има свободна зона, медицински пункт и пълен набор от необходимата медицинска апаратура за оказване на първа помощ.

От фирмата, която стопанисва и северната ивица в Бургас обявиха, че ще направят сериозни инвестиции на плажа в Черноморец за да привлекат повече чужди и наши туристи.

Предвиждат се и няколко мащабни проекта за следващия летен сезон, заяви управителят на фирмата Атанас Атанасов. След реализирането им дружеството смята да участва за престижното европейско отличие „Син флаг”, което се дава за плажове със защитени показатели за чист пясък, вода и въздух и защитена природна среда.

Коментари: 0