Пламен Орешарски: Нямам даже десет дни, не сто

Министър-председателят припомни, че изпълнението на бюджета не вдъхва оптимизъм за вместване на много допълнителни разходи

100 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

„Давам си сметка, че нямам не 100 дни, а даже и десет дни”, каза министър-председателят Пламен Орешарски в интервю за предаването „Неделя 150” на БНР. Той посочи, че трудно би могло да се вземат прибързани решения, тъй като „прибързаните решения все пак са грешни”.

„Разбира се, че трябва да видим на какво стъпваме”, каза Орешарски. Министър-председателят допълни, че е възложил на министрите да видят как върви изпълнението на бюджета до този момент на всяко едно министерство, като на министерството на финансите ще се направи цялостен преглед.

Според премиера тези мерки са необходими, за да се очертаят ясно задачите на правителството до края на тази година и да може да се насочи вниманието към по-краткосрочните мерки, които не изискват голямо финансово натоварване. Орешарски припомни, че изпълнението на бюджета не вдъхва оптимизъм за вместване на много допълнителни разходи.

Министър-председателят уточни, че първите мерки, които новото правителство ще предприеме, ще бъдат свързани с преглед на процедури, режими, идентифициране на  най-тесните места, които затрудняват стопанската активност.

Подкрепи Economic.bg