Пламен Орешарски се скри от протестиращи пред "Шератон"

Точно в 17 ч. полицията се разпръсна, премиерът влезе за среща през задния вход

Снимка: Людмил Захариев

176 ~ 2 мин. четене

Министър-председателят Пламен Орешарски се скри от събралите се недоволни от управлението граждани пред столичния хотел "Шератон", видя репортер на Economic.bg.

В социалните мрежи набързо се подготви протест, след като от пресслужбата на Министерски съвет (МС) съобщиха, че днес, 10 октомври, в 17 ч. премиерът има среща с Гръцкия бизнес съвет в България в "Шератон".

Пред централния вход на хотела имаше засилено полицейско присъствие, но точно в 17 ч. полицията се разпръсна като по команда и все едно, че нищо не се е случило. Това наведе на мисълта, че премиерът или е отложил срещата си с представителите на гръцкия бизнес у нас, или е влязъл през някой от останалите входове на "Шератон".

След кратко време в неведение се разбра, че министър-председателят Пламен Орешарски е влязъл за срещата през задния вход на "Шератон".

В изпратената от МС информация за срещата се казваше, че в началото представителите на медиите - оператори и фоторепортери, ще имат възможност да направят протоколни снимки и видеозаписи, а след края ще има изявления.

На излизане от срещата си с гръцкия бизнес Пламен Орешарски беше освиркан от група протестиращи. На въпроса как се чувства в подобна ситуация, премиерът попита защо има такива протестиращи и добави, че затова има избори в една европейска държава, за да бъде избиран министър-председателят.

Пламен Орешарски обясни, че на срещата с Гръцкия бизнес съвет са били дискутирани въпроси, свързани с условията за правене на бизнес, актуални икономически условия. "Запознахме ги с намеренията и действията на правителството с акцент върху бизнес климата, но и за цялостната политика на кабинета. Имаше доста въпроси от различни направления, чисто бизнес въпроси, както и такива, свързани с политиката по отношение на младите хора, идентифицираха се и проблеми от тези икономики. Например, по отношение на политиката по отношение на младите хора, свързани с емиграцията", каза Орешарски, цитиран от Фокус.

Подкрепи Economic.bg