Пламен Орешарски ще е премиер, ако БСП спечели изборите

За мен Пламен Орешарски е най-добре издържаната кандидатура за министър-председател", смята лидерът на социалистите Сергей Станишев

Снимка: БГНЕС

112 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Бившият финансов министър в правителството на Тройната коалиция ще бъде следващият премиер, ако БСП спечели изборите. Това каза лидерът на социалистическата партия Сергей Станишев пред Дарик радио. Станишев, който вече обяви, че няма да е следващият министър-председател посочи, че кандидатурата на бившия финансов министър е най-силната и отговаря на нуждите на страната в момента.

"За мен Пламен Орешарски е най-добре издържаната кандидатура за министър-председател", каза Станишев. "Кой човек от нашите листи в най-добра степен олицетворява предсказуемост, икономическа компетентност, добра реализация на бюджета, икономически ръст", попита риторично Станишев.

"Ние искаме да покажем, че БСП не ламти за власт. Ако аз кажа, че ще съм лидер, това веднага затваря формулата и модела на управление. Затова казах, че аз няма да съм министър-председател", каза още лидерът на БСП.

Той коментира още, че подслушването в държавата излиза от всякакви норми и не служи за целите на закона.

"През последните години всички в България знаят, че масово се подслушва. Това излиза извън всякакви нормални рамки и не служи на целите на държавата и на закона. 100 млн. лв. годишно приблизително годишно се харчат за СРС-та. Само за първите две години от управлението на ГЕРБ броят на СРС-та нарасна три пъти. От това увеличение само 6% от тези материали влизат в съда. Сега има огромно увеличение на обема на подслушване, проследяване, а много малко вършат работа на закона от гледна точка на реализиране на съответните присъщи функции", обясни Станишев.

Подкрепи Economic.bg