Плевнелиев: Решението на мораториума е погрешно

Според българският държавен глава това решение създава негативен имидж на страната ни

124 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

"Решението, което е взето е от българския парламент вчера по отношение на мораториум за продажба на земя на граждани на Европейския съюз (ЕС) и неговото удължаване до 2020 г. е едно според мен погрешно решение", заяви държавният глава Росен Плевнелиев по време на дискусията с гражданите на тема: „Ефективна и справедлива съдебна система”.

По думите на българският президент решението създава един негативен имидж на държавата. Според държавния глава мораториумът ще отблъсне инвеститорите и при всички случаи цената на това решение ще се плаща от българските данъкоплатци. Плевнелиев отбеляза, че подобни решения се наказват по специална процедура от ЕС.

"Вярвам, че е крайно непродуктивно и не е добре една държава да се отказва от приоритетите си, от подписите си и чрез най-висшия орган - парламента, да дадем знак на целия свят и на ЕС, че не изпълняваме поетите от нас международни ангажименти", категоричен бе българският държавен глава. Той обясни, че все още няма решение дали ще бъде сезиран Конституционен съд във връзка с решението на мораториума.

Подкрепи Economic.bg