Плевнелиев: Трябва бързо да се сформира правителство

Президентът подписа указа, с който предлага на Народното събрание да избере Пламен Орешарски за министър-председател на следващото правителство

Снимка: БГНЕС

112 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

България трябва възможно най-скоро да има законно избрано правителство, за да започне да решава поставените задачи. Това каза президентът Росен Плевнелиев, след като се запозна с министрите от евентуалния кабинет "Орешарски". Държавният глава подписа указа, с който предлага на Народното събрание да избере Пламен Орешарски за министър-председател на следващото правителство.

"Оттук нататък в правомощията на НС е да избере министър-председател и състава на министерски съвет. Конституцията не ми позволява да правя оценка на структурата Министерски съвет. Правителството ще получи своята истинска и най-реална оценка от гражданските", каза Плевнелиев.

Президентът подчерта, че в България има много проблеми и те трябва час по-скоро да започнат да се решават. "И в сектор енергетика, и в социалната сфера, при доходите, при заетостта трябва да се създадат предпоставки за решаване на проблемите пред нацията", добави той.

Росен Плевнелиев каза още, че новото правителство, което и да е то, трябва да вземе важни решения свързани с подобряването на бизнес средата, икономически растеж, създаването на условия за развитие на малкия и среден бизнес, както и предвидимост.

Подкрепи Economic.bg