Почистват алеите в Слънчев бряг за новия сезон

Събират отпадъците през нощта, за да не пречат на туристите

Почистването на алеите от отпадъци в Слънчев бряг ще става предимно през нощта, съобщиха от държавното дружество „Слънчев бряг” АД. Досегашния начин на събиране и извозване на отпадъците с тежка техника в сутрешните часове, създаваше трудности на почиващите, а с новия метод качеството на курорта като цяло ще се подобри, уточниха от компанията.

Амбицията на ръководството е този сезон комплексът да посрещне гостите си по-чист, с по-подредена инфраструктура и по-добър ред в търговията.

От това лято чистенето ще се извършва между 20 и 02 часа, като служителите на почистващата фирма ще събират отпадъците в чували. Техниката, която ще извозва събрания боклук, ще минава през нощта, за да не пречи на летовниците.

От компанията коментираха още, че новите мерки няма да утежнят бюджета на дружеството.

До дни трябва да има яснота и около транспортната схема в курорта. През миналия сезон в Слънчев бряг беше забранено преминаването на АТВ и голф колички по алеите, беше въведено SMS паркиране, контролен режим, както и нови изисквания за таксиметровите услуги. В края на сезона от „Слънчев бряг” отчетоха, че резултатите от рестриктивните мерки са били повече от добри и новите правила са се оказали положително приети от почиващите и гостите в комплекса. 

Коментари: 0