Porsche разкри най-мощния Cayenne

Новият Cayenne Turbo S ще се появи на европейския пазар през януари 2013 г.

148 ~ 1 мин. четене

Второто поколение Porsche Cayenne вече има нов модел в гамата си. Немският автомобилен производител разкри нов вариант Turbo S, който ще се появи на европейския пазар през януари 2013 г., съобщава агенция Speed-Press.

Под предния капак се крие същият 4,8-литро V8 турбо двигател като в Panamera Turbo S, но е претърпял някои модификации, като по-голямо налягане на търбокомпресора, подобрено охлаждане на колекторите и препрограмирана електроника.

Благодарение на тези промени към мощността са добавени 50 к.с. и така агрегатът генерира цели 550 к.с. Въртящият момент също е увеличен с 50 Нм до 749 Нм. Тези подобрения са се отразили на динамиката и позволяват на авомобила да ускори от 0 до 100 км/ч с 0,2 сек по-бързо,  а максималната скорост е увеличена с 5 км/ч.

Според инженерите от Porsche разходът на гориво при Cayenne Turbo S е само 11,4 л /100 км, а вредните емисии CO2 са сведени до 270 г / км. Шасито е взето от Cayenne Turbo, заедно с него се предлага същото въздушно окачване с активен контрол на амортисьорите и електронно контролирана блокировка на задния диференциал.

По отношение на дизайна, забелязват се черни гланцови акценти на фаровете и огледални кутии, както и специални 21-цолови джанти, които се предлагат само за този модел. Отвътре Cayenne Turbo S е обзаведен с кожена тапицерия и карбонови апликации.

Подкрепи Economic.bg