Последните новини от Украйна

Над 278 полицаи са пострадали до момента при протестите в Киев

212 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Най-малко 278 сътрудници на украинските органи на реда са пострадали по време на безредиците в украинската столица Киев, предаде Риа Новости, като се позова на информация, предоставена от украинското вътрешно министерство.Най-малко 100 сътрудници са хоспитализирани.

„След събитията на улица „Грушевски” 278 сътрудници на органите на реда са потърсили медицинска помощ, от тях 105 са хоспитализирани”, се казва в съобщение на украинското вътрешно министерство.

Повечето от пострадалите са със закрити черепно-мозъчни травми, счупвания, изгаряния, порезни рани и отравяне с неизвестни вещества, пише Агенция "Фокус".

Междувременно стана ясно, че протестите на украинците излизат от границите на столицата. "Обозреватель" съобщи, че повече от 20 хиляди души са окупирали площада пред областната управа в град  Черкаси. По същото време, стотици протестират и в град Ровно като дори има информация за нахлуването в сградата на областната администрация на града. В същото време, стотици протестират и в град Ровно като има информация за нахлуването в сградата на областната администрация на града.

Коментари: 0