Пощенска представи "Спестовен жилищен кредит"

От банката твърдят, че продуктът е без аналог и позволява намаляване на лихвата по кредита до 5.9%

3752 ~ 2 мин. четене

Една от водещите банки на пазара на ипотечно кредитиране в България - Пощенска банка представи нов продукт "Спестовен жилищен кредит", който от финансовата институция определят като уникален за българския пазар и много иновативен.

"Спестовен жилищен кредит" дава възможност лихвата по заема да намалява автоматично, когато клиентите увеличават спестяванията си в банката. Същевременно клиентите запазват дохода от средствата си и продължават да разполагат с тях напълно свободно.

Новият кредит се отпуска в лева и е с цел покупка на жилище, строеж или ремонт. Първоначалната лихва е 6.5% и ще намалява до 5.9%, в зависимост от размера на спестяванията на клиента. Необходими са само спестявания от 1001 лв., за да може клиентът да получи отстъпки от лихвения процент. Максималната сума на кредита е 500 хил. лв. със срок на погасяване до 35 години.

"Собственият дом е най-хубавият дом. Малко неща в днешно време ни дават сигурност - две от тях са именно домът и спестяванията. С този нов продукт клиентите могат да имат и двете и реално да спечелят", коментира Румен Радушев, началник управление "Жилищно кредитиране" в Пощенска банка. Той даде и пример с клиент, който е изтеглил кредит от 60 хил. лв. за срок от 35 г. при променлива лихва от 6.5% и месечна вноска 362 лв.

"Ако за целия период на кредита той поддържа средно месечен баланс от 5500 лв. по сметките си в банката, то променливата годишна лихва по кредита му автоматично ще се намали до 6.2%. Това му дава възможност да спести от разходите за лихви, като при това да получава и приходи от спестяванията си. Комбинираните продукти са бъдещето на пазара и отдавна познати в Западна Европа и сме щастливи, че можем да предложим на клиентите си иновативен продукт, който предоставя толкова много възможности и свобода за личен контрол", добави Радушев.

До края на годината Пощенска банка предлага новия продукт без такса кандидатстване и без такса за предсрочно погасяване със собствени средства след третата година.

На 16 септември, паралелно със старта на рекламната кампания на продукта, банката стартира и специален сайт www.SavingLoan.bg, на който е разработен интерактивен кредитен калкулатор.

Подкрепи Economic.bg