Пощенска раздава 10 млн. лв. жилищни кредити на млади семейства

Лихвите по "Новодомци" започват от 4.60% за първата година

3692 ~ 1 мин. четене

Жилищни кредити за 10 млн. лв., които ще се отпускат с преференциални условия за млади семейства, ще предлага Пощенска банка до края на септември. От финансовата институция са решили да удължат до 30 септември 2013 г. промоционалния срок на офертата по продукта "Новодомци".

Предложението е за млади семейства и двойки, живеещи на семейни начала. Целта на банката е да подкрепи младите семейства при покупката на първо основно жилище, коментират от Пощенска.

"Решихме да удължим условията на офертата, като инвестираме значителен ресурс в нея. Тя е най-добрата в продуктовото ни портфолио и цели да подпомогне младите хора, които са решили да заживеят заедно, да останат в България и да създадат семейства", коментира Румен Радушев, началник управление "Жилищно кредитиране" в Пощенска банка.

За да се възползват от продукта "Новодомци", клиентите не трябва да имат други ипотечни кредити. Парите задължително трябва да се използват за закупуване на първо основно жилище. Нивата на лихвите по кредита в лева започват от 4.60% за първата година при ползване на пакет "Лесен живот", като през останалия период на заема са на ниво 6.35%. Срокът за изплащане на кредит "Новодомци" е до 35 години.

Подкрепи Economic.bg