Постоянни проверки започват по българските плажове

Представители на министерството, ДНСК, регионалните здравни инспекции към Министерство на здравеопазването и на Морска администрация ще следят за спазване на сключените концесионни договори за наем

180 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Постоянни проверки започват от днес по българските плажове по разпореждане на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие. Проверките ще се извършват от представители на министерството, ДНСК, регионалните здравни инспекции към Министерство на здравеопазването и на Морска администрация.

Проверяващите ще следят за изпълнението на задължителните дейности по сключените  концесионни договори и договори за наем на крайбрежните ивици. Всички изпълнители по тези договори са длъжни да осигурят спасители, здравно и медицинско обслужване, обезопасяване на територията, както и  санитарно-хигиенно поддържане на морския плаж.

Ще бъдат проверявани поставените преместваеми обекти и съоръжения, допълнителната търговска площ на обектите за бързо хранене. Проверяващите ще пазят поне 50% от активната плажна площ за свободно разполагане на плажни принадлежности от страна на посетителите на българските курорти, както и за изпълнението на съгласуваните работни програми на концесионерите и всички останали договорни задължения.

Коментари: 0