Поздравление за Деня на железничаря

Милчо Ламбрев, генерален директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура"

3734 ~ 1 мин. четене

По повод днешния Ден на железничаря, Милчо Ламбрев, генерален директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) поздрави заетите в сектора.

Уважаеми колеги,

Днес, на Деня на железничаря, изразявам своята благодарност за всеотдайността и професионализма, който влагате в изпълнението на ежедневните си служебни задължения!

Железниците са един от основните стълбове за развитието на транспорта в една държава и са гарант за стабилност, конкурентоспособност, качество и сигурност. Затова и основен приоритет през следващите години ще бъде развитието на железопътната инфраструктура и на проектите за подобряване на интермодалността.

Празникът е и равносметка. Настоящата 2013 г. за пореден път подложи на изпитание всички нас, работещи в системата на Национална компания "Железопътна инфраструктура". Показахме обаче, че въпреки трудното време и финансовата криза, в което живеем, когато работим с ясното съзнание за своята отговорност и дълг, можем да се справим с проблемите и да осигурим нормалното функциониране на българските железници.

Много са нерешените проблеми, много са въпросите, които с ваша помощ ще решаваме - реконструкция и подновяване на железопътните линии, повишаване на качество и ефективност, които да възстановят позицията на железопътния транспорт като основен вид превоз за пътници и товари. Убеден съм, че заедно можем да осъществим тези нелеки задачи.

За мен е чест да бъда част от екип на професионалисти, които чрез труда, желанието и амбицията си изграждат едно по-добро бъдеще на железниците в България.

Пожелавам Ви здраве, лично щастие, увереност и самочувствие!

Честит празник!

Подкрепи Economic.bg