Предстоят промени в бордове на болници

В Спешна помощ има съмнения за нарушения в обществени поръчки, обяви министърът на здравеопазването Мирослав Ненков

Предстоят промени в бордове на болници

Снимка: БГНЕС

244 ~ 1 мин. четене

Предстоят промени в бордовете на няколко болници. Това обяви министърът на здравеопазването в кабинета "Близнашки" Мирослав Ненков в ефира на бТВ.

Сред тях са Онкологията и болницата в Бургас. Дали има нарушения във ведомството от страна на предходния министър Таня Андреева, Ненков обеща да обяви следващата седмица.

Предварителните данни показват, че бюджетът на фонда за лечение на деца е изчерпан. Той е бил 5 милиона лева. „Вероятно ще се наложи и смяна на обществения съвет на фонда. Новият директор би могъл да оптимизира разходите във фонда”, коментира здравният министър. Уволненият от предходния здравен министър Таня Андреева Павел Александров е върнат начело на Фонда.

"В Спешна помощ има съмнения за нарушения в обществени поръчки, но повече подробности ще мога да дам другата седмица. Пример не мога да ви дам, но има вероятност да се спрат ремонти на спешните отделения в страната. Те ще бъдат направени по прозрачен начин. Липсата на пари в НЗОК ще преборим с оптимизация на работата и много икономии. Легловата база е много голяма на фона на обемите на пациентите, които обслужват. Това е оценката и на външните експерти", посочи Ненков.

Той потвърди връщането на работа в Спешната помощ на директора Георги Гелев, когото Андреева опита да смени, но не успя, защото той излезе в болнични.

Коментари: 0