Преференцията направи хората да не се чувстват безгласна буква

Младият социалист не се е чувал все още със Сергей Станишев

Момчил Неков:

Снимка: Личен архив

Автор: Стилиян Гребеничарски

„Това е изборният кодекс на Мая, преференцията сработи. Тя даде шанс на хората да не се чувстват безгласна буква“, това каза Момчил Неков в първото си телевизионно интервю пред bTV, запитан дали се засяга от определението „техническа грешка“, което бе използвано от някои от лидерите на БСП.

Според наричаният „Любимец 15“, БСП не е на ръководството, а на всички членове и избирателите искат да виждат повече хора като тях в политиката - млади, искрени, непринудени. За него неразпознаваем не значи непременно неизбираем, тъй като има редица разпознаваеми лица, които са напълно неизбираеми.

 Неков обяви, че не се е срещал със Сергей Станишев и очаква лидерът на БСП да му се обади, но няма да се обиди, ако такъв разговор не последва. „Нашата обща (със Станишев) цел е една“, заяви новоизбраният член на Европейския парламент. Неков отхвърли слуховете, че са му предлагани различни постове за да се оттегли от позицията си в Брюксел. Той е почерпил колегите си на Позитано 20 и е получил подкрепата на част от тях.

Момчил Неков посочи, че се е включил с огромно желание в кампанията, независимо, че е бил на „неизбираемо“ място в листата. За него най-важни са били срещите по места, защото там може да се усети мъдростта на хората.  

Стана ясно, че Неков слуша всякаква музика, но е почитател на руските песни. Любопитен факт е, че рецензент на докторската му дисертация е Мария Пиргова - майка на Достена Лаверн, която загуби мястото си Европейския парламент за сметка на Неков.

Коментари: 0