Преговорите между Кипър и Русия продължават

Ще продължим разговорите, за да се намери решение, което ще ни позволи да получим подкрепа от Русия, отбеляза Михалис Сарис

148 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Преговорите между финансовите министри на Русия и Кипър ще продължат на друго място, защото окончателно решение не е прието. Това заяви министърът на финансите на Кипър Михалис Сарис пред журналисти след разговори в Москва с руския му колега Антон Силуанов, предава ИТАР-ТАСС.

„Проведохме много добри, конструктивни и много честни преговори. Ние осъзнаваме колко сериозно е положението и ще продължим разговорите, за да се намери решение, което ще ни позволи да получим подкрепа от Русия", заяви Сарис. Той се извини пред журналистите, заявявайки, че не може да отговори на всички въпроси. „Преговорите не са приключили и ще продължат на друго място” отбеляза още той.

Според американската медия The Wall Street Journal, цитирана от ИТАР-ТАСС, Сарис ще предложи сделка в Москва, след която големите депозити на руските инвеститори в Кипър ще бъдат обложени в размер на 20-30%. В замяна на това Русия ще получи по-голям пазарен дял в енергийния сектор на островната страна.

Междувременно посолството на Кипър в Русия информира, че планираната за днес пресконференцията на Михалис Сарис в Москва е отменена.

Подкрепи Economic.bg