Премиерът лично ще следи ЦИК за "Констинбродски афери"

Близнашки лично ще координира подготовката на парламентарните избори за 5 октомври

Контрол

Премиерът лично ще следи ЦИК за
124 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Служебният министър-председател проф. Георги Близнашки ще поеме координацията от страна на централната администрация на изборния процес в подкрепа на дейността на Централната избирателна комисия (ЦИК). Това обяви премиерът в интервю за БНТ, което бе потвърдено и от правителствената информационна служба.

Интервюто на шефа на служебното правителство ще бъде излъчено днес след централната вечерна емисия новини на обществената телевизия, допълниха от пресцентъра на Министерски съвет (МС).

Според министър-председателя, за нормалното произвеждане на изборите е “необходима добра координация на администрацията и на връзките с гражданското общество”. „Надявам се, че няма да допуснем никакви изненади“, каза проф. Близнашки.

Премиерът определи като “добро” предложението Красимира Медарова да заеме длъжността министър по изборните въпроси в служебното правителство. „Откликнахме на обществените критики, състоятелни или не, но в създалата се обстановка преценихме да не се създава подобна длъжност“, заяви премиерът.

„Не сме се отказали от провеждането на референдум за изборните правила“, казва още проф. Близнашки. Той коментира, че референдумът вече можеше да се е състоял “при наличие на добра воля” за това. „Най- важното сега е да имаме нормална обстановка в страната“, добави проф. Близнашки.

Той също така обобщи основните цели на служебното правителство: “Да стабилизира страната и да подготвим добре изборите”. „Служебното правителство не участва в изборите, то ще създаде нормална обстановка за тяхното провеждане. Никакви „Костинбродски афери“ няма да допуснем“, подчерта служебният министър-председател.

Коментари: 0