Премиерът на среща с КНСБ заради ОЦК

За да се избегне екологична катастрофа, синдикатите настояха за незабавно изплащане на заплатите

6460 ~ 1 мин. четене

Премиерът Бойко Борисов покани на среща президента на КНСБ Пламен Димитров във връзка с усложняващата се ситуация в ОЦК Кърджали, съобщиха от КНСБ. Премиерът ясно заяви личния си ангажимент и този на правителството за спешно финализиране на преговорите с банките кредитори и определяне на новия инвеститор за предприятието още в следващите дни.

Борисов информира за договорката със собствениците на „Горубсо – Мадан” и на „КЦМ” за намиране на временен изход от ситуацията чрез осигуряване на работа на желаещите металурзи от Кърджали, в двете дружества за периода до влизане в собственост на новия инвеститор на комбината.

Премиерът пое ангажимент, на база на изготвените списъци с желаещи да работят в двете предприятия, да се осигури превоз от Кърджали до избраната фирма в Мадан или Пловдив.

От КНСБ поискаха временно изпълняващият длъжността директор на предприятието Валентин Манев да изплати незабавно поне част от дължимите възнаграждения на над 30-е работници и специалисти, поддържащи необходимия минимален технологичен процес в комбината. Според тях по този начин ще се избегне екологична катастрофа в град Кърджали от спирането на ОЦК.

 

Подкрепи Economic.bg