Премиерът ще провери „Тракия“

Новият участък струва 85 млн. лв.

Министър-председателят Бойко Борисов ще инспектира утре, 24 август, новоизградения участък на АМ "Тракия", по който след 12 часа ще бъде пуснато движението в посока от София за Бургас, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. Лявото платно на участъка ще бъде пуснато за движение в неделя, 26 август. Инспекцията ще включва и проверка на новоизграденото кръгово кръстовище на "Петолъчката".

Премиерът ще бъде придружен от министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, както и от председателя на Управителния съвет на АПИ инж. Лазар Лазаров.

Лот 4.1 на АМ "Тракия" включва отсечката от пътен възел Ямбол до п.в. Зимница. Изпълнител на проекта е Сдружение "Тракия ІV" ДЗЗД, а консултант - "План инвест - Пловдивинвест - ЛОТ4" ДЗЗД. Авторският надзор се осъществява от Обединение "Виаплан-Бурда".

Новоизграденият участък е с дължина 14,8 км и е на стойност 85 млн. лв. с ДДС. Финансирането е осигурено по Оперативна програма "Транспорт" и със средства от държавния бюджет.

Коментари: 0