Приходите от местни данъци в София се повишиха с 12 млн. лв.

През постустройствата са платени почти 5 млн. лв. налози

112 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

От началото на 2013 г. до края на август приходите от местни данъци и такси в София са се повишили с 12 млн. лв. спрямо съпоставимия период на миналата година. Това стана ясно от думите на кмета на София Йорданка Фандъкова, цитирана от Фокус.

Според нея е много показателен фактът, че от данък местно придобиване на имоти, т.е. от продажбите и сделките за имоти, са събрани с над 5 млн. лв. повече приходи. Това означава, че има раздвижване на пазара, заключи Фандъкова.

"От 1 септември, базата данни е обединена, и вече всеки гражданин може да направи справка и да плати местни данъци и такси за територията на цялата Столична община в района, който му е най-удобен", добави Йорданка Фандъкова, която направи проверка на обединената система база данни на 22-те данъчни администрации на София.

Плащането на местните данъци и такси може да стане и онлайн, но който има навика или предпочита - може да отиде в най-близката данъчна администрация и там да получи за секунди цялата информация, да вземе решение и съответно да плати своите данъци и такси, поясни Фандъкова. Според нея целта на обединението е била да се облекчат максимално гражданите и с възможността за онлайн.

Зам.-кметът на Столична община по финансите Дончо Барбалов от своя страна добави, че през постустройствата са платени почти 5 млн. лв. налози. От думите на Барбалов стана ясно още, че през онлайн системата за плащане на данъци са платени налози за 1.2 млн. лв.

Подкрепи Economic.bg