Приключи ремонтът на пътя Ахтопол - Синеморец

Започва рехабилитацията в участъците Царево - Ахтопол и Синеморец - Резово

324 ~ 1 мин. четене

Отсечката Ахтопол - Синеморец вече е ремонтира. След като 9-киломентровото трасе вече е в експлоатация, от започва ремонтът в участъците Царево - Ахтопол и Синеморец - Резово. Очакванията са до края на годината да приключи цялостната рехабилитация на пътищата по южното Черноморие, съобщи националното радио.

Новата отсечка беше официално пусната от минисър-председателя Бойко Борисов и регионалния министър Лиляна Павлова. "Повече от 35 години не е правен цялостен ремонт на пътя Царево - Резово. Възстановяването на натоварения пътен участък до най-южната точка на българското Черноморие започна през май с отсечката Ахтопол - Синеморец. Подобряването на състоянието на този път ще гарантира повече туристи и работа за местните хора, каза Бойко Борисов.

Премиерът припомни, че в региона живеят хора, на които това им е поминъкът. "И, когато чуждестранните, а и българските туристи, идват в този регион, когато имат път, когато имат археология, когато имат паламуд, вашите ресторантчета, хотелчета и всичко, което сте си направили и инвестирали в него, ще се развиват по-добре. Да ви кажа какво правим в региона? След естакадата в "Меден рудник" и АМ "Тракия", която май месец ще доведе основния поток от туристи тук, така че с магистралата и с тези пътища, ще доведем повече бизнес", коментира Борисов.

Лиляна Павлова добави, че отсечката Царево - Ахтопол ще бъде ремонтирана по нова, модерна технология. "С това, мислим, че всички пътища в региона, в тази част на България, ще бъдат ремонтирани, рехабилитирани в изключително добро състояние, което е много важно", каза още Павлова.

Подкрепи Economic.bg