Приложение за смартфон отключва врати

Умната ключалка се отваря със специална апликация качена към смартфона,

1156 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Американска фирма разработи ново приложение, което се задейства от смартфон и може да отключи вратата на дома ви, съобщи вестник Daily mail. Продуктът с търговска марка August lock се задейства с безжична Bluetooth връзка. Предполагаемата цена на иновацията е 199 долара.

Умната ключалка се отваря със специална апликация качена към смартфона, която разпознава идентичността на собственика при подаване на съответния код и му осигурява достъп. За момента работи с iPhone 5 и iPhone 4S и може да даде достъп на всеки, който си инсталира приложението за работа с ключалката. August lock може да се монтира към всяка брава в рамките на 10 минути. Тя се захранва с две АА батерии по 1.5 волта, като изпраща предупредителен мейл на собственика, в случай, че батериите започнат да се изтощават.

Машинката е дело на промишления дизайнер Ив Бехар и на специалиста по нови технологии Джейсън Джонсън. В рамките на 12 месеца двамата специалисти са разработвали ключалката. Очаква се да излезе на пазара по-късно тази година.

Подкрепи Economic.bg