В Петрич и Сапарева баня се обсъжда бъдещето на ПРСП

Целта на дискусията е да се популяризира програмата и да се подобри нивото на информираност на земеделските производители

172 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Публични дебати за бъдещето пред Програма за развитие на селските райони (ПРСР) след 2013 г. ще бъдат обсъдени в градовете Петрич и Сапарева баня.

Публичните дебати в Петрич ще са на 12 юни 2013 г. от 14 ч. в хотел "Бац", а в Сапарева баня срещата с потенциални бенефициенти ще е на следващия ден - на 13 юни от 10 ч. в малкия салон на читалище "Просветен лъч".

Целта на дискусията е да се популяризира Програмата и да се подобри нивото на информираност на земеделските производители относно визията на Общата селскостопанска политика (ОСП) за следващия програмен период 2014-2020 г.

Сред обсъжданите теми ще бъдат основни аспекти на ОСП след 2013 г., директните плащания и пазарната подкрепа, приоритети на политиката на Европейския съюз (ЕС) след 2013 г., както и новата Програма за развитие на селските райони.

Лектори ще бъдат Свилен Колев, от Национален инициативен комитет на Движение "Модерна България" и зам.-директор на Държавен фонд "Земеделие" в периода 2010-2011. Експертът по ПРСР Борислава Младенова също ще е лектор на публичните дебати.

Коментари: 0