Продават любовното гнездо на Елвис и Присила

Къщата, където двамата са изкарали медения си месец, е на пазара за 9,5 млн. долара

Къща на Елвис Пресли в Палм Спрингс, където той и съпругата му Присила се наслаждават на медения си месец, ще бъде обявена за продажба на цена от 9,5 милиона долара точно за сезона на сватбите, съобщава БГНЕС.

Елвис и Присила наели къщата за около година. Те подписали договора преди сватбата си в Лас Вегас през 1967 г. и плащали по 21 000 долара на месец за луксозното имение. Днес копие от договора за наем е окачено на стената. Къщата била купена от инвеститор от Бостън чрез тръст през 1987 г. за сумата от 487 500 долара. Тъй като той е голям почитател на Елвис, имението е превърнато в музей, пълен с вещи на Краля на рока, включително сватбени снимки с Присила.

Романтичното убежище се простира на площ от 510 кв. м. и се състои от серии концентрични кръгове. В къщата няма нито една квадратна стая. Имението, което се намира в квартал Виста Лас Палмас, е построено през 1960 г. и разполага с пет спални и пет бани. То има още плувен басейн и тенис корт.

В момента къщата е отворена за посещения на туристи и се превърна в популярна дестинация за почитателите на Елвис. Всяка година през май там се състои "Уикенд с краля". Тази година в програмата на събитието е включен концерт с участието на имитатори на Краля на рока, Бъди Холи и други. 

Коментари: 0