Прокуратурата се захвана със скандала с "Атака" на летище Варна

Води се досъдебно производство за две престъпления, хулиганство и лека телесна повреда на длъжностно лице, срещу неизвестен извършител

Снимка: БГНЕС

108 ~ 1 мин. четене

След инцидента на летище Варна в понеделник с участието на Волен Сидеров е започнало досъдебно производство за две престъпления, хулиганство и лека телесна повреда на длъжностно лице. Това е станало по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, обяви на извънреден брифинг говорителят му Румяна Арнаудова.

В хода на разследването, което продължава, са разпитани 22 свидетели, освидетелствани са 2 пострадали лица, назначени са 2 съдебни експертизи, назначени са действия за разпознаване. В тази хулиганска проява са участвали народни представители на партия „Атака”. На този етап, можем да кажем, че е взел участие председателят на „Атака” Волен Сидеров. Нито един от пътувалите депутати не е разпитан като свидетел”, обясни Арнаудова.

„В рамките на днешния ден, очакваме събиране на още доказателства. На този етап досъдебното производство е образувано срещу неизвестен извършител. Не е извършена експертиза за употреба на алкохол. Иззети са всички видеозаписи”, добави Арнаудова. Тя не пожела да коментира свидетелските показания.

Инцидентът стана снощи по време на полет София-Варна. Сидеров влязъл в конфликт с един от пътниците на борда, а след кацането скандалът се пренесъл в автобусчето, което превозва пътниците от самолета до терминала.

Коментари: 0