Протести срещу Синя зона посрещнаха столичните общинари

Протестиращите са за промяна в наредбата за Синя и Зелена зона

128 ~ 1 мин. четене
Автор: Виолета Иванова

Протести срещу новите правила за паркиране в София посрещнаха общинските съветници на първата им сесия след лятната ваканция. Протестът е организирана от Атака и ВМРО-БНД. Общинарите бяха приветствани с възгласи "оставка", както и с плакати с текст "прати sms - прати Тошев на Карибите", "не на данък паркинг" и "тези, които избрахме, трябва да си идат".

Гражданите искаха наредбата за паркиране Синя и Зелена зона, да бъде отменена или да бъде направена по-човешка, както и да бъдат построени паркинги.

Припомняме, че част от предложенията на протестиращите бяха прието от транспортна комисия по-рано този месец. Едно от тях е да бъде намален броят на нужните документи за издаване на винетни стикери, като така процедурата ще бъде значително облекчена. Освен това местата за хората с увреждания ще бъдат увеличени. Транспортната комисия отхвърли обаче искането на живеещите в центъра, да паркират безплатно пред домовете си.

"Работата на Столична община трябва да е съвместна и всички трябва да участват активно в решаването на всички въпроси и проблеми на столицата", каза при откриването на сесията председателят на Столичен общински съвет Елен Герджиков.

От своя страна кметът на София Йорданка Фандъкова каза че "навлизаме в изборна година и всички се готвят за активна политическа кампания. Надявам се обаче да намерят баланс и да работят за интересите на София".

Подкрепи Economic.bg