Протестиращи блокираха прохода "Шипка"

В протеста се включиха около 100 души

Автор: Божидара Иванова

Протестиращи блокираха прохода "Шипка" с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски, съобщи БНР. В Габрово недоволните граждани са категорични, че блокади ще има всяка събота, докато правителството не подаде оставка. Протестите блокираха за 1 час движението на автомобили между Северна и Южна България.

Освен правителството, хората призоваха и Комисията за защита на конкуренцията също да подаде оставка (КЗК). Те настояха сумата от 6 млн. лв. санкции, които Комисията има право да налага, да се увеличи на 600 млн. лв. Протестиращите са категорични, че тази малка глоба е незначителна за големите монополисти, чиито печалби са многократно по-големи.

Това е трета поредна блокада на прохода. В нея се включиха близо 100 души от района, като демонстрантите бяха предимно млади хора. Част от тях бяха дошли с децата си. Протестиращите се разпуснаха след като един час стояха на пътя. Периодично пропускаха чакащите автомобили в знак на солидарност. Целта бе да не се образуват километрични опашки.

Към момента движението вече е нормализирано.

Коментари: 0