Забавят пускането на магистрала „Тракия“

По думите на министър Терзиева, забавянето е заради качествено полагане на асфалта

Автор: Божидара Иванова

Окончателната дата за пускането на магистрала „Тракия“ ще стане ясна в началото на седмицата. Това съобщи регионалният министър Десислава Терзиева в предаването „Седмицата“ на Дарик. Забавянето на откриването на магистралата ще бъде заради качествено полагане на асфалта, което е приключило вчера.

„След откриването на „Тракия“, до морето ще се стига за 3 часа“, добави още регионалният министър. Терзиева съобщи, че е назначена комисия, която да направи преглед на всички пътища, които са в гаранция, защото основният проблем според нея  у нас е бързата и некачествена работа.

„Не е важно кой реже лентата, важно е да бъдат построен качествено пътят“, коментира Десислава Терзиева. Тя обеща до края на месеца да бъдат поставени 40 химически тоалетни в участъка пуснат по-рано, тъй като по него няма нито бензиностанции, нито тоалетни. По думите на регионалният министър правителството не си е свършило работата, защото е трябвало да предвиди там подобни обекти.

Тя заяви готовност на откриването на магистрала „Тракия“ да бъдат поканени всички министри и министър-председатели, работили по проекта. Терзиева добави още, че ще бъде направен екшън-план за магистрала „Марица“, а забавянето на изграждането й, е финансови проблеми на изпълнителя. Относно магистрала „Струма“, регионалният министър заяви, че до 20-ти юли се очаква предсрочно да бъде пуснат участъкът Долна Диканя - Дупница. Десислава Терзиева обяви, че министерството няма намерение да се бави с нито един проект.

Коментари: 0