Протестите продължават и през септември

След отпуската на народните представители протестирасщите се завръщат с пълна сила

188 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Само няколко минути след като стана известно, че депутатите са прекратили гласуването на актуализацията на бюджета заради събиращи се хора около парламента, в социалната мрежа Facebook се организира събитие за 4-ти септември  #ДАНСwithme-Голямото завръщане, което ще се проведе в първия работен ден след почивката на народните представители. По-рано днес депутатите гласуваха лятна ваканция, която започва началото на следващата седмица.

Сутрешният протест срещу правителството започна по бански и с надуваеми дюшеци. Протестиращите превърнаха площада пред Народното събрание в плаж и показаха, че не възнамеряват да се откажат от демонстрациите.

След  целодневния протест по бански пред Народното събрание, протестиращите в столицата блокираха отново движението на пл. „Независимост”. Недоволните граждани се събират пред сградата на Министерския съвет (МС), а техният брой непрекъснато расте. Както всяка друга вечер се развяват български знамена, чуват се тъпани и барабани, както и освирквания и скандирания „Оставка”.

На паветата по бул. „Цар Освободител” е поставен дълъг зелен плакат, който гласи: „България каза Орешарски върви си”. Протестиращите са издигнали плакати с надписи:„Господине Орешарски, извадете главата си от пясъка”, „Аз съм депутат – нямам срам”, „Веднага оставка и избори септември 2013”.  Към момента протестът в столицата протича спокойно, а полицейското присъствие в района е засилено.

Подкрепи Economic.bg