Протестът тръгна пеша към морската почивна база на властта

Традиционният контрапротест в защита на управляващите също продължава

140 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

След като 50 дни викаха "Оставка" и "Червени боклуци", протестиращите срещу правителството на Пламен Орешарски се отправиха към лятната морска резиденция на властта "Евксиноград" край Варна. Пешеходният поход под надслов "Орешарски марш" тръгна от площад "Независимост", който 50 дни събираше хилядите недоволни срещу управляващите.

Пешеходният поход е под надслов "Орешарски марш" и ще премине през цяла България в подкрепа на протестите срещу правителството и излъчилата го политическа класа, се казва в съобщение на Антиправителствената информационна служба.

Официалният старт бе даден в 9 ч. пред Министерски съвет, а се очаква групата да пристигне до крайната точка на маршрута - Резиденция "Евксиноград", на 14 август.

Основното ядро на похода ще измине цялото разстояние по трасето София - Пловдив - Стара Загора - Бургас - Варна - Резиденция "Евксиноград", а желаещите да се присъединят могат да го направят по всяко време и място в рамките на целия маршрут от близо 450 км.

Акцията "Орешарски марш" традиционно е организирана в социалната мрежа Facebook.

Днес се проведе и станалият традиционен контрапротест в подкрепа на кабинета "Орешарски". Не повече от 20 души се събраха пред НДК, а високите температури не спряха защитниците в поредния им ден на демонстрация в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски. Хората са категорични, че управляващите заслужават шанс, за да реализират управленската си програма.

Подкрепи Economic.bg