Пръстен вместо лична карта, измисли Андрея от Видин

Проектът спечели европейско състезание по иновации

Универсален пръстен премахва нуждата от носене на лични документи и банкови карти. В бижуто са кодирани всички лични данни на притежателя. Проектът спечели първа награда на европейското състезание Innovation Camp 2012,  в Брюксел на 23-24 май и бе разработен от ученически международен отбор с участието на българката Андрея Петрова от Видин.  Състезанието „Innovation Camp" се организира за четвърти път от образователната организация Джуниър Ачийвмънт-Янг Ентърпрайз Европа, като за втори път български участник е сред победителите в надпреварата.

78 ученици от 14 европейски трябваше за 24 часа да разработят идеи за продукт или услуга, които ще подобрят конкурентноспособността в Европа и оказват положително влияние върху обществото. Сътборници на Андрея от Видин бяха ученици от Белгия, Норвегия и Турция. 

Пръстенът GLORING спечели голямата награда, защото изобретението ще съкрати времето за чакане на опашси и ще намали употребата на хартия и петролни продукти. Пръстенът се активира само чрез пръстовите отпечатъци на собственик му. Няма опасност от подправяне, хакерска намеса и злоупотреба. Конкурси, форуми на идеи и младежки състезания са хитът сред младите хора в Европа и по света. Целта на подобни форуми е да се провокират предприемаческите умения на младите и да дадат поле за изява на способностите им в трудните времена на икономическа криза и растяща безработица сред младежите. В България влиза на пазара на иновации , чрез най-младите си граждани. Това е второто първо място за български участник в проведените досега 4 състезания „Innovation Camp”.

Коментари: 0