Първият банкомат за биткойни в България е вече факт

Машината е собственост на „Българска Биткойн Асоциация" и може да прави трансфер само в едната посока, а именно от български левове в Bitcoin-и

Първият банкомат за биткойни в България е вече факт
1596 ~ 1 мин. четене

Първият банкомат за биткойни в България се появи в сградата "Интерпред - Световен търговски център София" в началото на август.

Машината е собственост на „Българска Биткойн Асоциация" и може да прави трансфер само в едната посока, а именно от български левове в Bitcoin-и. От асоциацията обещават, че ако интерес към банкомата има, те лично ще се погрижат в най-кратки срокове да се добави и функция за обратен обмен, а именно от криптовалута към левове.

„Имаме готовност за такава промяна и при достатъчен интерес от потребителите на биткойн ще го направим до няколко месеца", казват от асоциацията.

Ползването на биткойн банкомата е изключително лесно, особено ако често ползвате обикновени банкомати. Хората от Bitcoin.bg не пропускат да кажат, че машината приема само и единствено левове. Цената е в лева и при спокоен пазар е с 4% надценка върху средната текуща цена на Bitpay, Kraken и Bitstamp - най-активните и големи платформи в които могат да се ползват bitcoin-овете.

Биткойнът е нерегулирана парична валута, която няма държавен орган. Машина за крипотовалутата има и в Румъния.

Коментари: 0