Пускат цифрова ефирна телевизия на 1 март

От януари питаме по телефона за ваучерите за безплатни декодери и как да приемем сигнала

На 1 март 2013 г. ще бъде пуснат цифровият сигнал и хората ще могат да приемат както него, така и аналоговия сигнал, който се излъчва от ефирните телевизии в момента. На 1 септември ще бъде изключен аналоговия сигнал и старите телевизори ще замлъкнат.  Как да приемем цифровия сигнал с нашите телевизионни приемници и да получим безплатно устройство за преобразуване на сигнала, може да питаме на гореща телефонна линия и специален интернет сайт, които ще заработят от началото на  януари.  

Зам. министър Валери Борисов обяви, че до края на тази седмица ще стартира информационна кампания за цифровата  ефирна телевизия и ще започне излъчването на актуална и полезна информация за процеса на цифровизация и реалното преминаване изцяло към цифрово излъчване. 

До март хората трябва да са информирани, че процесът започва и трябва да преценят дали да закупят нов телевизор с цифров приемник или ще им е необходим цифров декодер.

С преминаване към изцяло цифрова ефирна телевизия хората ще могат да гледат безплатно до 15 национални цифрови програми, които ще могат да приемат чрез антена и цифров телевизор или аналогов приемник с декодер.

Всички граждани, които имат право на енергийни помощи ще могат да получат ваучер, с който да вземат цифров декодер и да го монтират на своя телевизор. Така те ще продължат да имат безплатна ефирна телевизия.

 

 

Коментари: 0