Пускат кръстовището на две нива в "Младост" в събота

До края на месеца трябва да бъде завършено и кръговото кръстовище на надлез "Надежда"

На 7 юли ще е готово първото кръстовище на две нива в София, съобщи пред журналисти кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Тя допълни, че след като е наложена санкция на изпълнителя от там са ускорили темпа на работа и до събота ще са готови с обекта. Размерът на глобатае над 400 хиляди лева. Припомняме, че кръстовището в квартал "Младост" трябваше да е готово до края на юни. В края на миналия месец обаче стана ясно, че проектът се бави с повече от 40 дни. 

До края на месеца ще бъде завършено и кръговото кръстовище на надлез "Надежда". В средата на юли пък се пуска изцяло и продължението на бул. "Ломско шосе". В средата на август ще бъде пуснат и бул. „Черни връх”. През септември се очаква пуск на бул. „Бъкстон”  „Мария Луиза”, а през ноември - кръстовището на Телевизионната кула.

В момента в столицата се строят още 3 кръстовища на две нива. Те се намират в района на Телевизионната кула, кръстовището между бул. "Акад. Ив. Евст. Гешов" и ул. "Св. Георги Софийски" и столичния квартал "Младост" и по-специално бул. "Андрей Сахаров".

Догодина ще започне строителството на още една естакада - на пътен възел Лъвов мост. 

Коментари: 0