Путин и Медведев на ски в Сочи

Двамата инспектираха пистите преди откриването на зимната олимпиада

3665 ~ 1 мин. четене
Невена Мирчева Автор: Невена Мирчева

Президентът на Русия Владимир Путин и премиерът Дмитрий Медведев лично инспектираха част от олимпийските обекти за предстоящата Зимна олимпиада в Сочи - писти и инфраструктура, съобщиха руските медии. Двамата направиха няколко спускания със ските по трасето "Лаура" в петък, обявиха от пресслужбата на руския държавен глава. След проверката двамата първи мъже в Русия изпиха по чаша греяно вино в планината.

След посещението в Сочи Дмитрий Медведев публикува няколко снимки от мероприятието във Фейсбук страницата си, които може да видите в нашата галерия.

22-рите зимни игри се откриват на 7 февруари и са първото голямо международно спортно събитие за годината. Те ще продължат до 23 февруари и по предварителни данни ще са най-скъпите олимпийски игри досега в историята.

Няколко световни политически лидери обаче вече обявиха, че ще бойкотират спортното мероприятие и няма да присъстват на официалните церемонии по откриването и закриването на игрите, нито на състезанията. Сред тях са американският президент Барак Обама, германският канцлер Ангела Меркел, държавният глава на Франция Франсоа Оланд.

Коментари: 0