Разследването на Бисеров е за назидание

Според ген. Атанас Атанасов почетният председател на ДПС Ахмед Доган декларирал, че още определя "порциите"

96 ~ 1 мин. четене

Разследването срещу Христо Бисеров показва, че почетният председател Ахмед Доган управлява обръчите от фирми и определя порциите. То играе ролята на назидание – би могло да се краде, но само със санкция на най-високо ниво. Това обяви бившият директор на Националната следствена служба ген. Атанас Атанасов в ефира на bTV.

„За Бисеров трябва да се каже, че може да бъде разследван твърде отдавна и за твърде много неща. Въпросът е защо сега и защо за това”, подчерта Атанасов, според когото създаването на усещане за водена борба с престъпността е само фасадно. „Доган показа, че разпределянето е негово правомощие и не го е отстъпил на никого”, допълни той.

„Тази активност на прокуратурата е обезпечителна мярка Бисеров да мълчи, за да не обяснява за какво е наказан. В средите на ДПС се говори, че Бисеров е объркал порциите”, коментира още ген. Атанасов.

Той нарече обвиненията срещу бившия зам.-председател на Народното събрание и втори човек в ДПС „класическо активно мероприятие с определени цели, опаковано в други легенди” - да покаже, че управляващите имат намерение да се борят с корупцията.

Подкрепи Economic.bg