Ремонтират 26 км пътища в Плевенско

Стойността на договора е 12.7 млн. лева

88 ~ 1 мин. четене

Започна ремонтът на 26 км третокласна и второкласна пътна инфраструктура в област Плевен, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Проектът бе тържествено обявен на церемония в центъра на с. Българене, където присъстваха областният управител Иван Новкиришки, ръководителят на проекта от Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Бисер Йорданов и кметове.


Строителните работи по отсечката Българене - Стежерово - Божурлук се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие и републиканския бюджет чрез ОП „Регионално развитие“. По участъците не е извършван основен ремонт от средата на 80-те години на миналия век.

Изпълнител на обекта е „Пътни строежи - Велико Търново“АД. Стойността на договора за строително-монтажните работи е 12 709 633.80 лева с ДДС. Строителният надзор ще осъществи „ТРИ ЕС” ЕООД. Договорът с дружеството е за 384 132 лева с ДДС.

Пътните отсечки ще бъдат рехабилитирани по нова технология, т.нареченото „студено рециклиране”. „Чрез този нов метод ще бъдат използвани на 100% съществуващите материали в пътната конструкция, което е един от най-ефикасните процеси за рехабилитация на пътна настилка от гледна точка на икономическа ефективност и носимоспособност на пътя”, съобщи инж. Бисер Йорданов.

Подкрепи Economic.bg