Renault Clio GT ще се предлага на цена от 20 500 евро

Френският автомобил дава разход 5.2 литра на 100 км

340 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Моделът Renault Clio GT ще се предлага на цена от 20 500 евро. Това съобщи електронната медия autoevolution. Машината ще се предлага в две версии – хечбек и комби и вече може да се поръча в Европа. Renault Clio GT разполага с 1.2-литров бензинов мотор с мощност 120 к.с. и максимален въртящ момент от 190 Нм. Скоростната кутия на автомобила е роботизирана с двойно сцепление.

Предното предаване на возилото ускорява от 0 до 100 км/ч за 9.9 секунди, като максималната му скорост достига 193 км/ч. Новото предложение на френската автомобилна компания дава разход 5.2 литра на 100 км, а нивото на изхвърлените вредни емисии CO2 – 120 г/кг.

Моделът GT се отличава от стандартната версия с по-твърдо окачване. Машината притежава и система, която позволява на водача да променя чувствителността на волана, педала на газта, както и настройките на скоростната кутия и на системата за  стабилизация.

Новото предложение на френската компания има спътникова навигация TomTom Live, спортни седалки, аудиосистема от висок клас, климатик, кожен волан, отличителен бодикт и 17-инчови джанти.

Подкрепи Economic.bg